Cukier i kremówka są już takie modne. Koneserzy zdrowia dodają wszystko od kolagenu do masła i nie tylko - hej, im więcej tym weselej. Wspaniałą częścią jest to, że możesz szaleć z tonami mieszanek i eksperymentować, aż trafisz na kombinację, która działa dla Ciebie. Tak czy inaczej, korzyści zdrowotne mogą być niesamowite. Tak czy inaczej, nadszedł czas, aby dodać mo' do 'yo cup o' joe.
TIP - Sugerujemy mieszanie wszystkich składników poniżej, aby uzyskać gładszy, bardziej jednorodny napój.
Kolagen - Peptydy kolagenowe to krótkołańcuchowe aminokwasy pochodzące naturalnie z hodowanego na pastwiskach białka kolagenowego. W przeciwieństwie do żelatyny, peptydy tej marki łatwo rozpuszczają się zarówno w gorących jak i zimnych płynach. Jest to naturalny suplement przeciwstarzeniowy, który sprawia, że rosną włosy i paznokcie, a także wzmacnia stawy i chrząstki. Łatwo rozpuszcza się w kawie, ale jest również doskonałym dodatkiem do smoothie, owsianki i wypieków.
Ghee - Uzdrów swoje jelita w naturalny sposób dzięki ghee. Jego wysoki poziom kwasu masłowego i witaminy k2 sprawia, że jest dobre dla zdrowia jamy ustnej i układu trawiennego. Osoby z nietolerancją nabiału mogą stosować ghee, ponieważ zawiera ono jedynie niewielkie ilości kazeiny i laktozy. Użyj jednej do dwóch łyżek stołowych zamiast mleka, aby uzyskać super kremową konsystencję.
Grzyby - Wzbogać swoją kawę o grzyby! Grzyby Chaga znane są jako "czarne złoto", które rośnie na brzozie i jest fantastycznym źródłem przeciwutleniaczy i innych substancji wzmacniających odporność. Spróbuj tej mieszanki z chaga, żeń-szenia syberyjskiego i dzikiej róży. Anyżowy posmak sprawi, że będzie to pyszny dodatek do Twojej następnej przerwy na kawę.
Olej kokosowy - Ten tłusty pokarm dla mózgu dodaje do kawy odrobinę egzotycznego smaku kokosa. W przeciwieństwie do innych olejów, olej kokosowy jest średnio-, a nie długołańcuchowy, który wchłania się szybciej i nie jest przechowywany w postaci tłuszczu. Wszystko czego potrzebujesz to 1-2 łyżeczki na filiżankę i jesteś na dobrej drodze do lepszego wchłaniania składników odżywczych, łagodzenia bólu, zwiększenia energii i wielu innych.
Surowe kakao w proszku - czekolada i kawa...heck yeah! Surowe kakao zawiera minerały - takie jak magnez i żelazo - flawonoidy i przeciwutleniacze, które pomagają zapobiegać rakowi i poprawiają zdrowie układu krążenia. Odrobina kakao w proszku pokonuje jednak długą drogę, więc postaraj się nie przesadzić z ilością, jakkolwiek trudne by to nie było (mówimy tu o surowej czekoladzie).