Odejdź od quinoa i pożegnaj się z jarmużem.
Każdy nowy rok przynosi nowe trendy w świecie odżywiania. Czy to postęp technologiczny i odkrycie nowych technik kulinarnych, czy też odrodzenie popularnych, leczniczych pokarmów z przeszłości, to co stare jest nowe, a to co nowe jest, cóż... naprawdę interesujące. To jest właśnie wspaniała rzecz w jedzeniu - jest to całkowicie kwestia gustu, a trendów do odkrywania nie brakuje.
Sip on This: W dużych metropoliach ludzie zamieniają swoje Starbucksy na filiżanki kawy z bulionem kostnym. To pożywne jedzenie zawiera mnóstwo witamin i minerałów, które mogą pomóc na wszystko, od bólu stawów po cellulit. Jego kojące, rozgrzewające - nie wspominając o właściwościach leczniczych - właściwości sprawiają, że rosół kostny jest idealnym pocieszeniem tej zimy.
Zmądrzej i bądź "kuloodporny": Dodając do kawy masło z zielonki i olej kokosowy lub olej MCT stajesz się Kuloodporną Kawą. To combo składników mówi się wywołać utratę wagi, zmniejszenie mgły mózgowej i zwiększenie funkcji poznawczych.
Inwazja owadów - Cricket Mąka. Tak, dobrze przeczytałeś. To popping się we wszystkim, od barów proteinowych do wypieków i jest promowany jako najbardziej zrównoważonego białka na planecie. Jadalne owady dostarczają białko, tłuszcze i niezbędne aminokwasy bez zużywania tak wielu zasobów lub emitowania gazów cieplarnianych, które są związane z produkcją białek zwierzęcych.
Jogurt Savory - The Stone Barns at Blue Hill w Tarrytown, w stanie Nowy Jork, jest znany jako mekka farm to table wśród lokalnych smakoszy z tego regionu. Niedawno zaczęli dodawać do swoich jogurtów warzywa takie jak buraki i kabaczki, co spotkało się z entuzjastycznymi opiniami i przyniosło przewidywalnie pyszne rezultaty. Nie powinno minąć dużo czasu, zanim inne restauracje wskoczą na ich bandwagon.
Proso, Nowe Ziarno - To bezglutenowe ziarno jest podstawą w Europie Wschodniej i Azji od tysięcy lat. Jest pyszne, delikatnie słodkie i puszyste po ugotowaniu. Zalecamy opiekanie prosa przed gotowaniem, aby wydobyć jego ziemisty smak.
Nowe superfood: Czasami nazywany "Królową Superowoców", baobab pochodzi z Afryki i jest pełen witamin, błonnika i dwa razy więcej przeciwutleniaczy niż owoce acai. Jedz go na surowo lub dodaj trochę mocy baobabu, aby doładować swoje smoothie.
Przyszłość jedzenia - Kuchnia molekularna istnieje już od jakiegoś czasu, ale nowe techniki są wykorzystywane do tworzenia zrównoważonej żywności wykorzystującej rośliny jako alternatywę dla żywności pochodzenia zwierzęcego.
Szalony dla Cruciferous: Czasami genetycznie modyfikowane warzywa mogą być dobrą rzeczą, jak wtedy, gdy ich wynikiem jest niesamowity gatunek hybrydowy, taki jak kalettes. Ta słodka i orzechowa unia brukselki i jarmużu wybuchła na scenie jesienią 2014 roku i z pewnością będzie nowym, wyróżnionym graczem na scenie foodie w nowym roku.