Ten post został dostarczony przez naszych przyjaciół z NuNaturals.
Ta margarita jest dokładnie tym, czego potrzebujesz tego lata (lub każdej innej pory roku!). Dietetyk Alix Turoff stworzyła tę pyszną margaritę tak, aby nie wywoływała poczucia winy. Nie tylko nie zawierają cukru, ale każda margarita ma tylko około 160 kalorii!
Pikantna Margarita Grejpfrutowa
SKŁADNIKI:
Dla pikantnej soli: 1/2 łyżki soli koszernej, ½ łyżki chili w proszku
Kawałek limonki
Lód
4 uncje tequili
3 uncje świeżo wyciśniętego soku z limonki
2 uncje świeżo wyciśniętego soku grejpfrutowego
1 papryczka jalapeño, pokrojona w cienkie plasterki
½ łyżeczki prostego syropu NuStevia
2 uncje wody seltzer
Opcjonalne przybranie: plasterki limonki, plasterki jalapeño
INSTRUKCJA:
Aby przygotować sól, połącz sól koszerną i chili w proszku w małej miseczce (wybierz miseczkę, która zmieści się na brzegu twojej szklanki).
Aby posolić brzegi szklanki, weź plasterek limonki i posmaruj nim brzeg. Zanurz w pikantnej soli i obracaj szklanką, aż będzie pokryta.
Napełnić szklankę lodem i odstawić.
Wypełnij shaker koktajlowy dodatkowym lodem i dodaj tequilę, sok z limonki, sok grejpfrutowy, jalapeño i prosty syrop.
Zamknąć shaker i wstrząsać przez około 30 sekund. Przecedzić do szklanki z lodem.
Dopełnić seltzerem.
Udekoruj cząstkami limonki i plasterkami jalapeño.
Margarita truskawkowo-bazyliowa
SKŁADNIKI:
½ łyżki stołowej soli koszernej
Kawałek limonki
Lód
1 filiżanka świeżych truskawek
5 listków bazylii
1 łyżeczka syropu NuStevia
2 uncje tequili
2,5 uncji świeżo wyciśniętego soku z limonki
2 uncje świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
Opcjonalne przybranie: Świeża truskawka lub klin z limonki
INSTRUKCJE:
Umieść sól koszerną w małej misce (wybierz miskę, która będzie pasować do obręczy twojej szklanki).
Aby posolić brzegi szklanki, weź plasterek limonki i posmaruj nim brzeg. Zanurz w mieszance soli i obracaj szklanką, aż będzie pokryta solą.
Wypełnij szklankę lodem i odstaw na bok.
Usuń szypułki z truskawek i umieść je w blenderze razem ze świeżymi liśćmi bazylii i prostym syropem. Pulsuj blenderem, aż uzyskasz płyn z małymi kawałkami truskawek.
Dodaj mieszankę truskawkową do shakera koktajlowego wypełnionego lodem. Dodaj tequilę, sok z limonki i sok pomarańczowy.
Zamknąć shaker i wstrząsać przez około 30 sekund. Przecedzić do szklanki z lodem.
Udekorować świeżą truskawką i/lub plasterkiem limonki.
Ginger Margarita
SKŁADNIKI:
Do soli: ½ łyżki stołowej soli koszernej, ¼ łyżeczki świeżo startego imbiru
Klin z limonki
Lód
4 uncje tequili
3 uncje świeżo wyciśniętego soku z limonki
2 uncje świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
1 łyżeczka syropu imbirowego NuStevia
1 uncja seltzera
Opcjonalne dekoracje: Gałązki limonki i/lub kandyzowany imbir
INSTRUKCJA:
Aby przygotować sól, połącz sól koszerną i świeżo starty imbir w małej miseczce (wybierz miseczkę, która zmieści się na brzegu twojej szklanki).
Aby posolić brzegi szklanki, weź plasterek limonki i posmaruj nim brzeg. Zanurz w mieszance soli i obracaj szklanką, aż będzie pokryta solą.
Napełnić szklankę lodem i odstawić na bok.
Wypełnij shaker koktajlowy dodatkowym lodem, dodaj tequilę, sok z limonki, sok pomarańczowy i syrop imbirowy.
Zamknąć shaker i wstrząsać przez około sekund. Przecedzić do szklanki z lodem.
Dopełnić seltzerem.
Udekoruj cząstkami limonki i/lub kandyzowanym imbirem.