Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, nawet jeśli nie zawsze tak się zachowujemy. Daj swoim starym ulubionym posiłkom zdrową metamorfozę, dodając do porannego posiłku trochę zdrowej, liściastej zieleniny.
Smoothies to najłatwiejszy sposób na wprowadzenie zieleniny do porannego posiłku. Dodaj dwie filiżanki zieleniny do jednej filiżanki płynu (mleka migdałowego lub kokosowego). Dodaj jedną do dwóch filiżanek świeżych lub mrożonych owoców dla dodania słodyczy. Całość uzupełnij o dodatkową porcję białka, nasiona chia lub nasiona konopi.
Benedykty - Spróbuj zastąpić swój kanadyjski bekon boczniakiem szwajcarskim, aby uzyskać zdrowszą alternatywę. Ten zielony liść jest pełen fitoskładników i przeciwutleniaczy, a także zawiera imponującą listę witamin, w tym witaminy K, C, A i wiele innych.
Muffinki jajeczne - Paleo, bezglutenowe i nadające się do zamrażarki, muffinki jajeczne dają ci białko i zieleninę w jednym kęsie. Ubij razem 6 jajek, ¼ szklanki rozdrobnionego sera i 1 ½ szklanki podsmażonego szpinaku. Wypełnij każdą muffinkę do połowy jej wysokości. Piec w temperaturze 350 stopni przez 15-20 minut. Zanim się obejrzysz, śniadanie będzie gotowe,
Naleśniki - Naleśniki ze szpinakiem to świetny sposób, aby przemycić zieleninę do tego tradycyjnego śniadania. Puree z jednej filiżanki szpinaku, ½ banana i dodać mleko, aż ciasto osiągnie pożądaną konsystencję. Dodaj mieszaninę i pozostałe składniki do ulubionej mieszanki na naleśniki. Nawet nie poczujesz smaku szpinaku. Dodatkowo, dzieci pokochają ten kolor!
Chleb - Jarmuż jest ledwo wyczuwalny w tym przepisie na chleb bananowo-jarmużowy. I jest on również bezglutenowy! Twoje dzieci będą krzyczeć: "Oh Kale, Yeah!".