Jaki jest Twój ulubiony przepis na biszkopt? Po podróży i odpoczynku od blendera i kuchenki, zawsze chętnie wracam do kuchni, aby przygotować ulubione sałatki, smoothie, dodatki do dań i desery. W tym przepisie na ciasteczka owsiane od Spouted Kitchen, nie będziesz potrzebować kuchenki - wystarczy blender i lodówka.
Ciasteczka owsiane z kremem czekoladowym
(Dla 20 do 24 sztuk)
- 1 filiżanka daktyli bez pestek
- 1 filiżanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki pasty z orzechów lub nasion
- 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie)
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
Na krem czekoladowy:
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżka syropu klonowego lub syropu z karczochów jerozolimskich
- 3 łyżki kakao
Zmiksuj daktyle i płatki owsiane w blenderze dziesięć razy, tak aby zostały posiekane i utworzyły lepkie ciasto. Dodać pastę orzechową, chia, sól i cynamon i ponownie zmiksować w blenderze. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj odrobinę wody lub oleju kokosowego i ponownie zmiksuj.
Połóż papier pergaminowy na talerzu, uformuj małe kulki z przygotowanego ciasta. Spłaszczyć widelcem na pożądany kształt ciastka i wstawić do lodówki na godzinę lub na noc.
W małej misce wymieszaj olej kokosowy, syrop i kakao. Każdy schłodzony biszkopt zanurzyć do połowy w przygotowanym kremie, ułożyć ponownie na talerzu i wstawić do lodówki, aby krem zastygł. Przechowuj herbatniki w lodówce do czasu, aż będą gotowe do podania.
Zdjęcia i przepis: sproutedkitchen.com
RawVeganDessertsRecipes