Według szefa Mondelez International, znanego wcześniej pod nieco inną nazwą - KraftFoods - firma stworzyła niedawno czekoladę odporną na wysokie temperatury. Wprowadzenie produktu na rynek jest skierowane do licznych konsumentów w odległych krajach afrykańskich i innych gorących miejscach.
Nazwa produktu i jego skład są nadal pilnie strzeżoną tajemnicą. Wiadomo natomiast, że nowa czekolada będzie w stanie wytrzymać temperaturę 40 stopni Celsjusza. I będzie sprzedawany na otwartych rynkach, co jest bardzo ważne dla ludzi, którzy mieszkają w gorących regionach. Wiadomo również, że rozwój czekolady odpornej na wysokie temperatury został opatentowany około rok temu. A już niedługo, jak zapowiadają twórcy, nowość ma trafić do sprzedaży.
Przypomnijmy, że firma "Mondelez International" obejmuje takie marki jak Alpen Gold, TUC, Jacobs, Oreo, Milka, Barni i wiele innych.