Wieprzowina jest zawsze soczystym i pikantnym faworytem na święta i rodzinne obiady. Wieprzowina LuckyMeals jest po prostu najlepsza, ponieważ jest hodowana bez antybiotyków i hormonów wzrostu i jest w 100% krajowa. Przygotowując ten przepis w formie kabobów dodaje egzotyczny spin do tego tradycyjnego mięsa.
Kaboby z tajskiej polędwicy wieprzowej z pieczonymi w piekarniku brokułami
Ten przepis to szybki sposób na przyrządzenie polędwicy wieprzowej. Ponieważ jest tak delikatna, można cieszyć się bez względu na to, jak jest pokrojona.
Dla kabobów:
1 (16 oz.) Polędwica wieprzowa (pokrojona na 12 równych kostek)
¼ Świeży ananas (pokroić na osiem dużych kostek)
1 Duża czerwona cebula (pokroić w osiem dużych kostek)
1 duża czerwona papryka (pokrojona w osiem dużych kostek)
Sól i czarny pieprz (do smaku)
4 stalowe lub bambusowe szpikulce o długości co najmniej 10 cali
Do sosu tajskiego:
2 łyżki. czosnek (drobno posiekany)
2 łyżki imbiru (drobno posiekany)
1 łyżka oleju sezamowego
1 Lime (Zested i Juiced)
2 łyżki szalotki (posiekane)
1 łyżka świeżej kolendry (posiekana)
2 łyżki sosu rybnego
Sól i czarny pieprz (do smaku)
Dla pieczonych w piekarniku brokułów:
1 lb. Świeże brokuły (pokroić na kawałki wielkości kęsa)
3 łyżki oliwy z oliwek Extra Virgin
1 cytryna (tylko skórka)
Sól i czarny pieprz (do smaku)
Instrukcje:
Przygotować szaszłyki z równymi kawałkami czerwonej cebuli, papryki i ananasa. Każdy szaszłyk będzie miał trzy kawałki wieprzowiny i dwa kawałki wszystkich innych składników, więc zacząć i zakończyć każdy szaszłyk z kawałkiem wieprzowiny.
Dodaj wszystkie składniki sosu w misce do mieszania, aż do całkowitego połączenia. Użyj widelca lub trzepaczki, aby upewnić się, że czosnek, cebula i kolendra nie zostały zemulgowane. Lekko posmarować każdy kabob połową sosu.
Aby usmażyć, piecz lub grilluj pierwszą stronę kabobów przez 3-4 minuty, a następnie przewróć je na drugą stronę. Gdy pierwsza strona będzie już usmażona, zacząć smarować kaboby pozostałym sosem z obu stron. Kontynuuj smażenie wieprzowiny przez kolejne 3-4 minuty, aż osiągnie wewnętrzną temperaturę 145°.
Wskazówka: Te kababy są szybkie w przygotowaniu i łatwe do przyrządzenia. Najlepiej poczekać z montażem do momentu tuż przed pieczeniem.
Całkowity czas przygotowania/gotowania: 20 minut
Serwery: 2
Polecane dodatki:
Dziki ryż
Sautéed Bok Choy