Hummus, czyli pasta z ciecierzycy to bogactwo składników odżywczych. Sprawdza się jako dodatek do kanapek, dip do warzyw i krakersów, ale także jako urozmaicenie głównego dania. Przepis podstawowy to raptem kilka składników, ale można wmiksować dowolne dodatki, jak suszony pomidor, czy świeży szpinak. Ja uwielbiam bardziej kremowy hummus, nieco mniej gęsty, ale za to rozpływający się w ustach. Taki efekt uzyskasz dodając nieco więcej wody podczas miksowania. Hummus smakuje najlepiej jeszcze ciepły, ze świeżą kromką pieczywa. Porcja z podanych składników wychodzi dosyć spora, ale spokojnie możesz przechowywać hummus w lodówce, jeżeli porządnie wymieszasz go przed podaniem.
Wystarczy dodać kilka suszonych pomidorów i słodką paprykę, żeby uzyskać czerwony hummus. W zielonym zaś skrywają się trzy garście świeżego szpinaku. Eksperymentuj z ulubionymi dodatkami, a smak wariackiego hummusu z pewnością Cię zaskoczy.
what women say about dapoxetine https://dapoxetine.confrancisyalgomas.com/
Ładne zdjęcia! Gratuluję prowadzenia bloga:) o dodawaniu wywaru z gotowanej cieciorki jeszcze nie słyszałam ;) a do namaczania ciecierzycy można dodać sody oczyszczonej, wtedy się szybciej gotuje.
Nigdy na to nie wpadłam, dziękuję za radę :) A woda jest niezwykle aromatyczna, dlatego dobrze jest ją zachować. Pozdrawiam