Szał, dziki szał… na burgery. Jednak te z rybką, jak burgery z łososia są rzadkością. Szkoda bo nie tylko smakują wyśmienicie, ale mają również pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Jednak ryba rybie nierówna. To oczywiste, że trzeba zapomnieć o gotowych wyrobach typu paluszki, mielone i inne fantazyjne rybne stwory, bo w nich ryba jest mniejszościowym składnikiem. Wystrzegajcie się również pangi, której zła sława nie powstała bez przyczyny. Łosoś też ma swoje za uszami, ale jeśli wybierzecie tego pacyficznego z pewnością Wam nie zaszkodzi.
Burgery, które proponuję są idealnym połączeniem doznań smakowych. Kremowe awokado, lekko ostry szczypiorek, słodki pomidor i ten łosoś…
Burgery z łososia
Przepis:
4 porcje
Składniki:
Burgery
- 4 bułki z sezamem
- 400-450 g filetu z łososia bez skóry
- 4 plastry sera mimolette lub innego
- 4 łyżeczki majonezu
- sól, pieprz, świeżo zmielone płatki chilli
- oliwa
Salsa
- 1 duże lub 2 mniejsze awokado
- 1 duży pomidor
- 3 łyżki szczypiorku
- 1 duża łyka serka philadelphia lub innego kremowego serka do smarowania
- sól, pieprz, czosnek do smaku
Instrukcje:
Łososia oczyść, opłukaj i podziel na cztery części. Kawałki obsyp przyprawami, posmaruj oliwą i odstaw na 20 minut. Po tym czasie wrzuć na patelnię, najlepiej grillową i grilluj 3 minuty z każdej strony.
Salsa:
Miękkie awokado oddziel łyżką od skórki i posiekaj, dodaj pokrojonego w małą kosteczkę pomidora i posiekany szczypiorek, całość wymieszaj energicznie z serkiem i dobrze dopraw.
Całość:
Bułki przekrój na pół, podpiecz w piekarniku. Na dolne połówki bułki połóż po plastrze sera i ponownie wsadź na chwilę do piekarnika. Na pierwszej części ułóż kawałek łososia i dużą łyżkę salsy. Na to połóż po garstce rukoli i przykryj drugą część bułki, posmarowaną łyżeczką majonezu.
Smacznego.
Wysarh gtypsc cvs pharmacy Yavak
cheap clomid online
Wxntpb buzxsz Real viagra cialis online pharmacy
Pychotka