Burgery z indykiem i pieczarkami to standard u nas w domu. Nie jadamy zbyt często czerwonego mięsa, dlatego burgery też robimy z drobiu. Dodatki to kwestia wtórna, ale pieczarki pasują idealnie, szczególnie grillowane z czerwoną cebulą. Polecam z dodatkiem ćwiartek ziemniaków i sałatką coleslaw.
- 250g mięsa mielonego z indyka
- 2 bułki pełnoziarniste lub graham
- 2 plastry sera np. mimolette
- 1 pomidor
- pół czerwonej cebuli
- 4 pieczarki
- 2 liście sałaty
- sól, pieprz, dobra przyprawa do mięsa
- olej
Sos:
- 2 łyżeczki majonezu
- 2 łyżeczki jogurtu greckiego
- sól, pieprz, czosnek
Przygotowanie:
Mięso wymieszaj z przyprawami, uformuj dwa burgery, ułóż na mocno rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej olejem. Gdy burgery się przyrumienią (ok 2 minut), przewróć na drugą stronę i po chwili zmniejsz temperaturę. Obok dorzuć pieczarki, dopraw i całość przykryj na 5 minut, co jakiś czas mieszając pieczarki. W tym czasie przekrój bułki i podpiecz w piekarniku, na dolną część ułóż po plasterku sera i jeszcze chwilę podpiecz. Bułeczki wyjmij i ułóż na nich mięso, pieczarki, sos, pomidora, cebulkę, sos, ketchup, liść sałaty i drugą część bułki.
Smacznego.
where can i get prescription drugs online https://medpills.bee-rich.com/
Tugqwj zbrixz canadian online pharmacy Bfpsf